понеделник, 5 юли 2021 г.

Неопреновият колан за отслабване – какво представлява и как работи?

Броят на видовете колани за отслабване се увеличава ежедневно. Непрекъснато се появяват нови разработки, направени от изцяло нов вид материали и с напълно нов принцип на работа. Ако сте любопитни какви варианти се предлагат на родния пазар, можете да посетите онлайн магазин Giga. Там има специален раздел, в който са представени множество различни приспособления, сред които е и добрият стар неопренов колан. На него сме посветили следващите редове.

Какво точно представлява коланът от неопрен?

Коланите за отслабване, изработени от неопрен, са може би най-старият метод за изгаряне на мазнините в областта на талията. Според болшинството експерти той има капацитет да спомогне за изгаряне на мазнините, най-малкото защото материалът, от който е направен, повишава ефективността на движенията с 15-20 процента. Всъщност този продукт дава възможност да се ускори процесът на избавяне от мастните натрупвания.

Неопреновият колан представлява плътна, но мека и еластична материя, базирана на синтетичен каучук. Материалът е приятен за тялото, прилепва здраво към него, без да създава скованост в движенията. Ето защо този тип колани се използват широко в областта на ортопедичната медицина, както и в спортните среди за фиксиране на гръбначния стълб с цел предотвратяване на травми по време на тренировка.

Действието на коланите със сауна ефект е насочено в няколко посоки, а именно:

· Оказва ефект, сходен с масаж за отделни части на тялото;

· Затопля кожата, помага за отваряне на порите;

· Повишава температурата в проблемните зони;

· Увеличава кръвообращението в тъканите;

· Подобрява метаболизма;

· Помага за изгарянето на мастните клетки;

· Премахва метаболитните отпадъци - детоксикира;

· Предпазва от телеангиектазия, характеризираща се с разширяване на артериите, капилярите и вените.

В случай че целта ви е единствено да отслабнете, тогава неопреновият колан сам по себе си очевидно няма да е достатъчен. Ефективността му се засилва единствено ако се използва в комбинация с балансирана диета и спазване на ограничителен режим на хранене и физическа активност 2-3 пъти седмично. По този начин ще отслабнете много по-бързо, отколкото само със стандартни тренировки във фитнеса.

Принцип на работа и противопоказания

На първо място следва да споменем, че коланите с неопренова структура се радват на широка популярност. Причините за това са най-вече: дълготрайността и безопасността на продукта, лекотата на използване и поддръжка, и не на последно място – ниската цена. Тези еластични препаски могат да се закупят бързо и лесно онлайн от утвърдени магазини като Giga.bg.

Що се касае до принципа на работа на колана, той е максимално прост. Нужно е да го опашете около корема си и да го фиксирате здраво посредством велкро лентата. Добре е да бъде леко пристегнат, за да поддържа стабилни гръбнака и мускулите. След поставяне, коланът остава незабележим под дрехите. Може да се носи по 12 часа на ден, но най-ефективен е по време на спортни занимания.

Класическият неопренов колан е 100% екологично чист и при здрави хора е напълно безопасен. В процес на физическа активност обаче той принуждава тялото да генерира много топлинна енергия, която в резултат се предава на вътрешните органи. Ето защо противопоказанията за използването му включват бъбречни заболявания, гинекологични заболявания, сърдечно-съдови заболявания и индивидуална непоносимост към неопрена, от който е направен коланът.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo