четвъртък, 29 октомври 2020 г.

Полезни свойства на турмалина

Турмалинът е уникален материал, използван за изработка на много видове продукти за здраве и красота. Той присъства осезаемо в продуктовата гама на повечето био и фитнес магазини, а в онлайн магазин Онтайм на лечебните турмалинови продукти е посветена цяла категория. Кои са полезните свойства на турмалина и защо трябва да имате такъв продукт у дома? На тези въпроси ще отговорим в следващите редове. 

Уникално действие

Турмалинът има уникални характеристики. Това е единствената вулканична скала, която може да създаде и поддържа постоянно електрическо поле без външни стимули. От древни времена хората са го използвали за лечение и профилактика на заболявания, на които лекарствата и хирургията не са помагали. Дори ако отхвърлим митичния нюанс, турмалиновите изделия нерядко са спасявали в случаите, когато лечението е симптоматично.

При нагряване на турмалина се образува инфрачервено лъчение, чиито лечебни свойства се използват активно във физиотерапията и медицинската рехабилитация. Поради инфрачервеното лъчение възниква локална реакция под формата на зачервяване - знак, че притокът на кръв се е увеличил.

Ако прикрепите турмалинов продукт към болна част от тялото, можете да постигнете увеличаване на скоростта на доставка на кръв към тъкани, страдащи от лишаване от кислород. Благодарение на добре установеното кръвообращение, всички вредни метаболитни продукти се елиминират, интензивността на възпалението намалява и след първата сесия за лечение се чувствате много по-добре.

Топлинно усилената микроциркулация позволява на клетките на тялото да абсорбират всички необходими микроелементи. Много изделия, освен че доставят инфрачервена радиация, са в състояние да осъществят акупунктурно въздействие върху биологично активните точки на тялото, като по този начин отдалечено стимулират оздравителните процеси в органите. Пълно оздравяване без инвазивни процедури и странични ефекти е това, което получавате, когато решите да закупите турмалинов корсет, колан, наколенка.

Принцип на работа

Всички турмалинови продукти - колани, наколенки, елеци и др. имат собствена подгряваща система, тъй като само достигайки на определена температура, минералът може да реализира своите полезни свойства. Постоянното магнитно поле, създадено от турмалиновите камъни, се появява в рамките на около пет минути от началото на сесията.

Преди това организмът трябва да се адаптира към изцяло нов физически феномен: ще почувствате леко изтръпване в гърба и кръста, което постепенно се превръща в усещане за топлина. Повишената локална температура причинява релаксация не само на мускулите, влезли в пряк контакт с турмалина, но и на цялото тяло.

Благодарение на топлинния ефект към централната нервна система се изпращат импулси, реакцията на които е освобождаването на инхибиторни невротрансмитери, позволяващи на човек да се успокои и да се подготви за сън. Турмалинът предотвратява напускането на топлинната енергия от терапевтичното поле. Камъкът усилва лечебния ефект, като задържа топлината и я пренася в тъканите по време на лечението.

Използването на турмалинов колан започва с десетминутни сесии и когато тялото свикне с тези процедури, продължителността им може постепенно да се увеличава. Турмалинът няма странични ефекти. Ако усетите парене или болка, е препоръчително да прекъснете сесията, а в случай на по-сериозни симптоми и да се свържете с лекуващия ви лекар.

Кои са ефективно повлияваните проблеми?

Турмалинова терапия най-често се препоръчва за премахване на симптомите на неврологични заболявания. При остеохондроза на шийния и лумбалния отдел на гръбначния стълб, лечението с минерала позволява да се постигнат резултати още от първата сесия, значително намалявайки употребата на анестетици. Елиминира се мускулния спазъм и стагнацията на кръвообращението - патологични явления при остеохондроза, поради което се появява болка.

Неврозите, синдромът на раздразненото черво и невроциркулаторната дистония са неприятни функционални нарушения, с които турмалиновия продукт ще помогне да се справите. Сесиите от десет до петнадесет минути всеки ден след тежък работен ден или преди лягане ще намалят тревожността и стреса.

Физиотерапията с турмалинови продукти действа ефективно при безсъние. Магнитното поле, създадено от камъка, въздейства върху цялото тяло - нервната система се възстановява по-бързо след сън, повишава се мотивацията и се подобрява имунитета след наскоро прекарани настинки. Хроничните възпалителни заболявания може да не се влошават дълго време, ако редовно използвате колана/елека, но преди да започнете лечението, е желателно да се консултирате с лекар.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo