четвъртък, 29 май 2014 г.

90 дневна диета – денят на плодовете

портокал
По време на 90 дневната диета трябва да се редуват различни хранителни групи, без да се смесват, като всеки ден от диетичния цикъл е посветен на конкретен вид храни. Краят на този цикъл винаги се заема от плодовете, а на всеки 29 дни, след плодовия, следва ден на разтоварване, в който се приема само вода.

Плодовете, за разлика от храните през другите дни могат да се консумират през един-два часа, тъй като за тяхното усвояване и преработка се изисква много по-малко време. Същевременно можете да комбинирате плодовете, така че да не бъде менюто ви еднообразно.

Закуската във всеки ден от диетата е плодова. Прясно изцедените сокове, без добавена захар също са позволени, но останалите хранения можете да разнообразите, като включите видове плодове, които в другите дни сте пренебрегвали - избягвайте бананите, които са с високо съдържание на нишесте. Тях можете да консумирате в бобовия ден, като ограничавате тяхното количество.

За да бъде по-интересна вашата трапеза по време на този ден от диетичния цикъл, можете да консумирате плодовете не само сурови, но и да ги сготвите по начин, който диетата позволява.
Запечените на фурна ябълки и круши могат да бъдат един чудесен обяд или вечеря, като към тях не може да добавяте захар или мед – тях можете да консумирате само през въглехидратния ден от цикъла.

Плодовият ден от 90 дневната диета е познат още, като витаминен ден, затова в него е позволено да се консумират и определено количество ядки. Те не бива да са много осолени и е желателно да бъдат сушени, вместо печени.

Етикети: , , , , , ,
© 2013-2017 Tialo