сряда, 17 юли 2019 г.

Най-добрият Пу-ер чай за отслабване и детоксикация на българския пазар


Пу-ер чай за отслабване

В България се продават много видове и сортове чай с различно действие. Може да си купите чай от всеки един онлайн магазин за храни, местния хипермаркет или тясно специализиран магазин за чай. Пред потребителя се разкрива огромен избор, но ако трябва да говорим за специфични цели, то те са точно четири. Първата основна причина да консумирате чай е засилване на вашия имунитет в случаи на грип и настинка. Разчитаме на микс от билки, понеже билките имат най-силно противовъзпалително и антисептично действие.

Втората най-често срещана причина са неприятните стомашни проблеми, като болки в корема, запек, подут корем и други. Третата причина е детоксикация, което означава пречистване на организма от токсини. Последната причина е отслабване, като то се изразява в забързване на метаболизма, изгаряне на мазнини и превенция на образуване на нови мазнини.

За гореизброените проблеми, може да пиете различни видове чай за всеки един проблем, като добър вариант при грип и настинка e билковият чай например. Комбинацията от лайка, валериана и мента ще помогне бързо при подут корем. Зеленият чай помага за детоксикация, а черният чай е удачен избор , ако искаме да отслабнем. Въпреки че чайовете, които изброихме не са скъпи, да се пие всеки един по отделно определено не е оптимално решение. По-добро решение би било да се използва чай с разностранно действие, за да може да се атакуват проблемите едновременно, а не един по един. Така с помощта на един чай, всичките Ви проблеми ще останат в миналото.

И така стигаме до въпроса кой е най-добрият чай с разностранно действие, способен да реши всички проблеми едновременно. Отговорът е безспорно Пу-ер чаят! Той е признат за най-ефективния при отслабване, детоксикация, подут корем, както и цялостно здраве. Невероятните действия на този чай върху нашето тяло, се дължат на спецификата на неговото приготвяне и съхранение. Пу-ер чаят преминава през дълъг процес на ферментация, който започва след събирането на листата. В среда с висока влажност, чаят отлежава месеци и дори години и този период е известен като период на стареене.

Именно този процес на ферментация прави чая вълшебен, като насища листата му с благоприятни микроорганизми, които се борят със затлъстяването, горенето на мазнини и подутия корем. От тук следва важен въпрос - какво е качеството на суровината.

Пу-ер чаят произлиза от Китай и по-точно югоизточната част на провинция Юнан. Това е мястото на първите реколти Пу-ер чай. Първата фабрика за Пу-ер чай е открита около 1970 година и автентични реколти от това време и преди 2000 година, могат да се намерят на цена от няколко хиляди долара за килограм. Подобно на добре отлежалото вино, Пу-ер чаят изменя вкуса си към по-добро, в зависимост от възрастта си, но сами разбирате, че не всеки може да си позволи подобен лукс.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo