вторник, 16 юли 2019 г.

Описание на хранителните добавки за спорта


хранителни добавки за спорт

Най-използваните хранителни добавки в цял свят са витамините. Това са микроелементи, или вещества, които тялото използва в малки количества, в сравнение с макронутиенти, които са набелтъчини, мазнини и въглехидрати, които правят всички храни. Витамините са намират в храната, но с достатъчно количество витамини могат да се намаляват, когато храната е обработена. Тялото се нуждае от витамини, за да подкрепи соите основни биохимични функции.

Витамините са или водоразтворими или мастноразтворими. Водоразтворими витамини е разтварят във вода и преминават през тялото бързо, което означава, че тялото се нуждае от тях редовно. Количеството на витамини, необходими на организма е било обект на много изследвания. Витамините мога да бъдат естествени или синтетични. Естествени витамини са извлечени от хранителни източници, докато синтетичните витамини са формулирани в лабораторни процеси.

Минерали

Хранителните добавки с минерали са микроелементи и са от съществено значение за правилното функциониране на организма. Клетките в тялото изискват минерали като част от основния им химичен баланс. Макромнералите са натрий, калий, калций, магнезий и фосфор. Минералите включват желязо, инк, селен, йод,хром, мед, манган и др. Всички тези вещества са жизнено важни при тренировка на вашето тяло за правилното му развитие и функциониране за това е необходимо да се поемат чрез специално разработени за спорта хранителни добавки.

Хранителни добавки, които предоставят специализирана подкрепа за спортисти. Някои от тях се състоят от високо-протеинови продукти, като например аминокиселини, докато други продукти съдържат хранителни вещества, които подпомагат обмяната на веществата, енергията, спортните постижения и резултати.

Хората, извършващи интензивна спортна дейност се нуждаят от повишени нужди от водоразтворими витамини, антиоксиданти и някои минерали, включително и хром. Спортните напитки съдържат смеси от електролити (соли), защото тялото губи много от това поради натоварвания и потене, както и витамини, минерали и някои билки за издръжливост.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo