вторник, 16 юли 2019 г.

Коластра за имунитет


Коластра за имунитет
В наши дни, в резултат на стрес, лоши хранителни навици, недостатъчно сън, замърсяване и други неблагоприятни фактори в околната среда или начина на живот, много хора страдат от понижен имунитет, което може да се окаже врата към безброй здравословни проблеми. Както е известно, именно имунната система ни защитава от всичко около нас, а ако тя не може да си свърши работата както трябва, тогава човек има наистина сериозен проблем.

Понякога пониженият имунитет е резултат от прекарано заболяване. Тук можем да визираме грипните заболявания. Макар че при благоприятно развитие на болестта и навременно лечение грипът отшумява за една седмица, всъщност пораженията след него могат да се усещат в продължение на 3 - 4 месеца, а понякога дори повече. Не е изключено, и всъщност е дори доста вероятно, човек да има понижен имунитет за доста дълго време след това.

В такива случаи е изключително добре човек да подсили имунната си система с натурални средства, които същевременно да не вредят по никакъв начин на човешкия организъм и да не го натоварват. Като едно от най-добрите решения за този случай доста специалисти посочват коластра за имунитет и по-точно, хранителните добавки, които я съдържат.

На практика, коластрата се счита за супер храна и се вярва не само от потребителите, но и от лекарите и други учени, че за човека няма по-полезен продукт от нея. Естеството на коластрата обаче, прави тази супер храна много трудна за добиване и понякога твърде скъпа като продукт.

Коластрата се отделя от млечните жлези на всеки един бозайник, в това число и на хората. Периодът, в който се отделя обаче е много кратък и обикновено не продължава повече от 4 дни. Като цяло, коластрата има общо с кърмата, но в същото време е в пъти по-качествена, силна и богата храна. Разликите са не само като сила и полезност, но и външни. Така например, коластрата, за разлика от кърмата, не е бяла, а има лек жълтеникав цвят и малко по-плътна консистенция.

Счита се, че няма друга храна, която да оказва толкова силно влияние на имунната система, защото в самата коластра се съдържат антитела, чрез които майката създава защитен имунитет в новородения бозайник. Така малкото същество е готово за света и за вирусите и бактериите, които го заобикалят от всички страни.

В наши дни коластрата се е превърнала в една от най-търсените хранителни добавки, а за изработката на въпросните добавки се използва коластра от крави, тъй като е доказано, че човешкото тяло реагира много добре и е много възприемчива към млечните продукти от този бозайник.

Разбира се, за да бъде тя толкова полезна, колкото се очаква от нея, коластрата трябва да се добива само от животни, които са отгледани в екологично чисти места, а също така и които не са приемали никакви антибиотици, защото това би обезсмислило приемането на коластра. Обикновено повечето от тези райони са в отдалечени местности на САЩ или Нова Зландия, но също така и на други места. Важно е единствено мястото да е съвсем чисто и да е отдалечено от градски райони или места със замърсяване.

Коластрата може да се приема от хора на различни възрасти, като в това число влизат както съвсем здрави хора, така и такива, при които е на лице някакъв здравословен проблем. Приемането на коластра като цяло не противоречи на определено здравословно състояние, а това, че тя не е лекарствено средство, а по-скоро нещо, с което да подобрите живота и хранителния си режим, прави коластрата подходяща за ежедневно ползване дори и от съвсем здрави хора.

Приемането на хранителни добавки с коластра ще повиши нивата на енергия в човека, който я приема на ежедневна база, защото нейното въздействие е многостранно и се усеща в цялото човешко тяло. Така например, тя подсилва работата на имунната система, помаха на човека да се бори с различни вирусни и бактериални заболявания, а освен всичко останало подтиска и развитието на гъбички и други подобни в организма, правейки го по-устойчив и готов за адекватен отговор.

В момента редица учени имат съмнение и подозрение, че коластрата може да бъде използвана като силно средство в подкрепа на човешкото тяло при борба с рака. Учените считат, че коластрата цялостно подобрява възможността да се справи с подобни здравословни състояния, но се счита, че най-силно въздействие има тя при борбата с раковите заболявания на червата.

Богатството от антиоксиданти в коластрата я прави верен помощник и на онези, които не само искат да подсилят имунната си система и да се почувстват по-енергични, но също така и да запазят свежия си младежки външен вид за по-дълго време. Това се обяснява с факта, че някои от съставките на коластрата всъщност забавят процесите на стареене, които иначе са нещо съвсем естествено за човешкото тяло.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo