четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Основни грешки при отслабване.

errors in losing weightТрябва да се отслабва така, че отслабването да не се превърне в болезнено разстройство за здравето!

Отслабващия прави грешка ако:

- отслабва с помощта на диуретици, сауна и масаж, стимуланти и средства понижаващи апетита.

Нито диуретиците, нито сауната, нито масажа сами по себе си не могат да ви помогнат да отслабнете. Мазнините не се отлагат в големи количества в кожата... Диуретиците - това са силни лекарства и затова се използват само по предписание на лекар и в никакъв случай за отслабване! Към сауната и масажа просто трябва правилно да се отнесете: мазнините не могат да се изпарят, да ги изгоните от организма си с помощта на масаж също е невъзможно; в същото време в курса за отслабване е целесъобразно да включите редовното посещение на сауна и парна баня.

Внимание!

Ако в някоя реклама ви предлагат без особени усилия и диети да отслабнете за седмица с 4 - 7 кг със сигурност се има предвид използването на диуретични средства в съчетание с пречистване на стомаха (слабителни средства)!

Предупреждение за отслабващите!

Продължителното използване на диуретични и слабителни средства може да доведе до нарушения в работата на бъбреците и дебелото черво!

Използването на стимуланти за отслабване

Те позволяват да се понижи апетита, да се подобри настроението. Но често препаратите за отслабване, особено купените "на ръка" съдържат силни стимуланти. Тяхното използване води до сериозни нарушення в работата на органите и системите в организма, изтощават го. Понякога възниква лекарствена зависимост и психични нарушения... При спирането на тези лекарства теглото не само се възвръща, но и става понижаване на жизнения тонус, развива се депресия...

Използването на препарати понижаващи апетита.
В тази група няма безвредни препарати!

Употребата на средства, които се свързват с мазнините

Тези средства, за които се казва че изгарят или поглъщат мазнините, нарушават всмукването на редица важни компоненти от храната и в частност мастноразтворимите витамини А, Е и D, затова в резултат на по-дълг прием на такива лекарства се забелязва влошаване на състоянието на кожата, зъбите, усилва се косопада.

Предупреждение към отслабващите!

Гладуването провокира качването на килограми!

По време на гладуване количеството мастни клетки не намалява - те просто отслабват. В повечето случаи след гладуване, "изгладнелите" мастни клетки започват още по-активно да се запасяват с мазнини и да се размножават, за да си осигурят енергия в случай на друго гладуване.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo