четвъртък, 4 февруари 2016 г.

Няколко прости стъпки, за регулиране на телесното тегло.

body weightЗа да регулирате теглото си е необходимо да обърнете внимание на много дребни неща, които на пръв поглед нямат особено отношение, но само на пръв. Ако си направите равносметка за ежедневния начин на живот и навици ще бъде няколко крачки по-близко до целта си. И когато направите това, ще разберете че е нужно да направите някои промени.

Наспивайте се добре

Доброто наспиване през нощта ще помогне да регулирате теглото си. Когато сънят е недостатъчен това засяга различни аспекти от хормоналната ви система, които увеличават глада и апетита. По-специално храни съдържащи захари. Краткия сън през нощта може също да намали физическата ви активност. Опитвайте се да спите от 7 до 9 часа на нощ.

Намалете размера на порциите

Опитайте да се храните от по-малка чиния. Яжте от определена чиния, по определен начин. Освен това когато слагате храната си се опитайте да запълвате половината от чинията си със зеленчуци, ¼ с храна богата на протеини – месо, риба, яйца, а последната четвърт запълнете с тестено изделие, картофи или ориз.

По този начин храната ви ще бъде разнообразно, но същевременно в по-голямата си част полезна. Освен това американски учени смятат, че ако се храните от червена чиния има голяма вероятност да повлияете на излишните килограми.

Пийте течности

Пиенето на вода е изключително полезно за организма. Освен това, когато усещате глад може да изпиете една чаша вода преди хранене, по този начин ще примете по-малко храна а съответно и по-малко калории.

Хранете се редовно

Пропускането на хранене, не води до отслабване., но може да доведе до допълнително похапване и по този начин увеличаване на теглото ви. Яжте по по-малко, но по-често в ежедневието си.

Съсредоточете се върху обяда си

Когато се храните не препускайте, не е във ваш плюс да изгълтате всичко за отрицателно време. Хранете се бавно и се наслаждавайте, по този начин ще позволите на организма да асимилира колко храна сте поели, и кога не е необходима повече храна. По този начин ще избегнете излишни калории, които не са нужни на организма за да се чувства сит.

Движете се

Дори и минимално движение на ден подпомага работата на организма ви. Движте се когато е възможно, когато можете винаги изберете да се разходите весто да се качите на колата. Или използвайте колело. Качете се пеша по-стълбите вместо с асансьора. 20 минутна разходка би се отразила прекрасно на теглото ви. Просто опитайте. Не позволявайте на мързелът да ви завладява, помислете за здравето си.

Можете да се отпуснете понякога

Все пак нашето тяло има нужда от всичко за да функционира добре. Понякога просто се отдайте на изкушението, но имайте мярка. Ако излапате още едно парче торта няма да ви стане по-хубаво. Просто изяжте първото си парче с наслада.

Избягвайте белия цвят – захар и брашно

Заменете ги с пълнозърнесто брашно, захарта с подсладител.

Започнете да се занимавате с нещо любимо, ново и интересно

Сетете се за нещо, което ще ви разпуска и ще отвлича вниманието ви от храната. Запишете се на народни танци, спортни танци, тенис или фехтовка. Освен това ще се запознаете с много нови хора и ще разнообразите ежедневието си.

Освен че ще помогне да намалите и регулирате теглото си, тези стъпки ще ви помогнат да се чувствате по щастливи и удовлетворени от живота, просто опитайте.

Етикети: , ,
© 2013-2017 Tialo