сряда, 3 февруари 2016 г.

Кои упражнения са добри за отслабване?

Физическата активност и отслабването са неразривно свързани. Но както внимателно избирате диетата, така внимателно трябва да се изберат упражненията, за да не се получи обратен ефект.

exercises

Най-полезни за отслабването са упражненията, при които използвате собственото си тегло. Освен това те са добри и защото въздействат и развиват всички групи мускули.

Едно от добрите упражнения за отслабване и стягане на тялото са добре познатите ни коремни преси. Тях можете да ги правите сутрин преди ставане, още докато сте в леглото. Няма нужда да правите коремни преди до изнемогване, сами преценете за колко ви стигат силите. Те не отнемат много време, а тонизират тялото и му помагат да отслабне. Добре е постепенно да увеличавате броят им, за да свикнете с натоварването.

Друго много популярно упражнение за отслабване са лицевите опори. Те са малко по-трудни от коремните преси, но затова пък горят повече калории. Добре е редовно да се практикуват, а не само от време на време.

Бягането изразходва много калории и топи светкавично мазнини. Няма нужда да се пресилвате и да бягате до изнемогване. И тук важно е постоянството и доброто желание.

Плуването е един от спортовете, който много усилено се препоръчва не само за отслабване, но и за трениране на цялото тяло. Като цяло спортът е приятен, релаксиращ, оформя мускулите и ви помага да сте здрави. При него дори няма опасност да се нараните, практически е безопасен. При плуване се горят около 600 калории за 1 час. Доста добре в сравнение с другите спортове.

Аеробиката е подходящо занимание най-вече за жените, които искат да отслабнат. Тя е лесна за трениране, но при нея се изразходват доста енергия и калории. Забавна е и допада на жени от всички възрасти и може да се практикува по всяко време.

Етикети: , ,
© 2013-2017 Tialo