сряда, 3 февруари 2016 г.

Йога – упражнения за отслабване без диета.

yoga
Много години вече се води безкрайна битка за отслабване без диети. Изпробват се множество диети, които често протичат при пълно гладуване, други денонощно тренират в спортни зали, а някои вярват в силата на чудо-таблетки…Някои постигат резултати, колкото и незначителни да са, често им се приисква да последват желанието си да похапнат вкусно или най-накрая да си отдъхнат от изтощителни тренировки. Много дами забравят да слушат тялото си, налагат му нови, свои правила, като нанасят непоправими вреди на здравето си. За да те слуша тялото трябва да умееш да го чувстваш и управляваш, както правят йогите.

В превод „йога” може да значи „общуване”, „усилие”, „единство”, „съсредоточаване”. Това учение е възникнало в далечна Индия. След повече от 5000 години развитие на йога учението е станало цяла философия за живота на много хора. Последователите на учението не предполагали, че разработените от тях упражнения, способствали за достигане на съвършенство в духа им, ще бъдат използвани именно с тази цел в бъдеще. Казано е : „Здрав дух – здраво тяло”.

В наши дни се появи популярното направление наречено фитнес-йога. Не звучи логично, но именно физическите упражнения не са се променили. В йога не се прилага по никой начин сила, като самите упражнения прекрасно развиват гъвкавост и подвижност на ставите. Те способстват са отслабване без каквито и да е диети. Още древните йоги забелязали, че подобряват и осанката на практикуващия, подобрява се точността и координацията на движенията.

Някои смятат, че упражненията не са свързани с активни движения и не развиват мускулите. Упражненията йога прекрасно помагат да се справим със стреса. Изработената система от упражнения за дишане позволява да се научим да контролираме злобата и агресията, помага ни да се успокоим и да релаксираме в особено трудни житейски ситуации.

Основно правило – занятията йога винаги да се провеждат, когато сте загрели. Тогава се постига и лекота при изпълнение, а и ставите са повече подвижни. Ако искате да изпълните сложни упражнения още от самото начало рискувате да получите и травма. Във връзка с това ако по време на изпълнението изпитате болка трябва да прекъснете.

Добре е да се знае, че не трябва да се храните ако ви остават по-малко то 3 часа до занятието. Но все пак йогата си е отслабване без диети.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo