сряда, 9 декември 2015 г.

Отслабване с алое вера

Отслабване с алое вера
През последните години все повече се говори за продуктите с алое вера. Кремове за лице и ръце, шампоани и балсами и други подхранващи продукти за коса, гел душ, препарати за подхранване кожата на тялото и какво ли още не краси рафтовете на магазините за козметика, а хората се доверяват на изисканите опаковки с екстракти от алое вера.


Факт е, че при външно приложение продуктите, които са създадени на базата на алое вера или директното приложение на гел от самото растение дава невероятни резултати. Става ли обаче алое вера за диетичен хранителен режим и може да се консумира самото растение?


Алое - магия за здравето


Учени са стигнали до извода, че подобно на всеки плод или зеленчук, който видим на пазара, алое вера може да се консумира като храна. Нещо повече - в самото растение се съдържат голямо количество ценни за здравето витамини, ензими и минерали. Витамин С, А, Е и В12 са само част от полезните съставки, които могат да окажат силно благоприятен ефект върху човешкото здраве.


Благодарение на своите полезни за здравето свойства, алое вера може с лекота да се консумира както суров, така и след термична обработка. След обелването на външната зелена обвивка, от вътрешната страна остава прозрачна гелоподобна субстанция, която е годна за консумация.


Най-честите начини, по които алое вера се консумира като храна е под формата на салата с други плодове и зеленчуци, както и като напитка. Обикновено се препоръчва консумацията му като добавка към цитрусови плодове, тъй като растението има леко тръпчив вкус, който не винаги може да се съчетае успешно с други храни.


Какви са ползите за здравето и при диета?


Счита се, че консумацията на алое вера има доста благоприятен ефект върху хора, които се опитват да пазят диета с цел загуба на тегло. Самото алое задейства работата на червата и редовното изхождане, което стимулира целия метаболизъм. Освен това, растението има доста характерна консистенция, което ви кара да се чувствате заситени и да не изпитвате чувство за глад по-дълго време.


Алое има положителни ефекти и върху здравето. Счита се, че консумацията на алое като сок или като част от салата може да повлияе благоприятно състояния свързани с диабет тип две.


Рискове от диетата с алое…


Сред рисковете се споменава основно това, че в по-големи количества консумацията на алое може да доведе до раздразване на червата. Освен това, все още на науката не са известни много от ефектите на растението, тъй като повечето научни изследвания до сега са се фокусирали основно върху използването му като козметично средство върху кожата и косата.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo