сряда, 9 декември 2015 г.

Мога ли да отслабна с ядки?

Мога ли да отслабна с ядки?
По време на диета ядките са здравословна храна, която ще ви помогне да преборите чувството за глад. Те ще ви заредят с ценни мастни киселини, белтъчини, витамини и минерали. Условието е само едно - не прекалявайте. Една шепа на ден е разумно количество.


Защо ядките помагат в отслабването?


Ядките традиционно са една от по-калоричните храни. Така например в 100 грама фъстъци се съдържат около 567 калории, което се равнява на 5 банана или на 2 кофички кисело мляко. Има обаче и някои интересни особености. Ако след обяд хапнете една шепа ядки, вие ще заредите тялото си с ценни хранителни вещества. Захранено по този начин, тялото ще започне да усеща много по-слабо чувства за глад през другата половина от деня. Според някои проучвания, хората ядящи ядки след обяд са много по-малко склонни да ядат вредни и боклучави храни в лъскави опаковки, а за вечеря същите тези хора могат да намалят калориите дори с ⅓. Освен всичко останало, мазнините съдържащи се в ядките са от растителен произход, което ги прави много по-трудни за използване от тялото за съхранение в мастните депа.


Ядки на работа…


Според специалисти, най-рисковият момент в храненето на един човек е след обяд на работа. Вече сте изморени, изтощени и искате да се доставите малко удоволствие. Точно тогава вашият мозък е най-склонен да ви изкомандва в посока към супермаркета, от където да накупите чипсове, бисквити и шоколади. Точно тук ядките идват като манна небесна. Една шепа ядки ще ви накара да забравите за всякакви боклуци и сладкиши. На първо място, ядките са много вкусни. Това ще замени доста лесно другите вредни храни. Реално погледнато, пакетче с бадеми по нищо не отстъпва и на най-добрия чипс. Второ, ядките засищат директно мозъка, защото са много богати на омега 3 и 6 мастни киселини, които са жизнено важни за организма.


Трик за отслабване…


Един от най-ефективните трикове за отслабване е да си купите едно пакетче с ядки и си хапвате по няколко от време на време. Така ще имате нещо за хрускане през целия ден. По този начин тялото ви ще получи сигнал от мозъка, че се храните достатъчно обилно, а тялото ще реагира със засилено топене на мазнини.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo