сряда, 9 декември 2015 г.

Мога ли да отслабна с шоколад?

Мога ли да отслабна с шоколад?
Една от мечтите на всяка жена е да яде каквото си поиска и колкото си ще, но все пак да слабее. Пица, сладкиши и шоколад се прокрадват в съзнанието на дамите, а това изглежда като нереална мечта. Учените обаче откриха метод за отслабване, който може да зарадва много дами.


Отслабване с шоколад…


Обектът на изследвани бил шоколадът, а целта била да се открие дали е възможно да се свалят килограми с негова помощ. Оказало че, че това е напълно възможно. Ако приблизително 20 минути преди хранене хапвате по едно блокче шоколад, по време на яденето вие ще примете значително по-малко калории. Важно е единствено да изчаквате необходимото време за да може мозъкът да осъзнае, че сте хапнали вкусното и сладко блокче.


Важно е количеството…


Разбира се, ако искате да отслабнете, а не да се закръглите още повече, вие трябва много стриктно да следите за количеството, което консумирате. Ако става дума за едно блокче на обяд и едно вечерта, то тогава всичко е наред, стига разбира се да нямате някакви здравословни проблеми, които по някакъв начин да ви пречат да ядете шоколад. Оказва се, че това количество, ако е консумиране известно време преди хранене, оказва подтискащ ефект върху апетита и ни кара да с нахраним по-бързо и с по-малко храна.


Какъв шоколад?


За целта е добре да си купите някакъв качествен продукт, който има по-високо съдържание на какао. Това е още един плюс, тъй като какаото е богато на антиоксиданти и забавя процесите на стареене.


Полезно за нервите…


Този приятен навик може не само да ви избави от някой и друг излишен килограм, но също така и да ви накара да се чувствате по-добре. Причината е, че съставките на шоколада стимулират отделянето на хормони на щастието, което от своя страна ни кара да се чувстваме добре и да мислим по-малко за храна. нека не забравяме, че именно депресивните състояния и стреса са сред сериозните причинители на затлъстяване.


Не се изкушавайте…


Специалистите по здравословно хранене обаче съветват, че не всеки може да пробва тази стратегия с блокчето шоколад, тъй като повечето хора не биха могли да устоят на сладкото изкушение и по-скоро биха излапали целия шоколад.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo