сряда, 9 декември 2015 г.

Мога ли да отслабна с маслини?

Мога ли да отслабна с маслини?
Ако планувате да си направите една наистина здравословна диета, която да ви избави от излишните мазнини и наднормено тегло, но без в това време да ви липсват ценни мазнини, маслините са отлично решение.


Маслините са ниско калорични…


Маслините са с много ниска калоричност, което за мнозина е доста голяма изненада. В 100 грама маслини се съдържат само 115 калории, което е малко повече от това, което се съдържа в един банан. Това прави маслините доста добри като избор за онези от вас, които поддържат ниско калоричен хранителен режим.


Силата на маслините…


Маслините са ценни по време на диета, защото те са много богати на мазнини, които ще ви държат сити за дълго време. В същото време, мазнините в маслините ни най-малко няма да нарушат диетата ви, защото мазнините, които се съдържат в тях са различни от животинските. Съдържащите се в маслините мазнини ще ви помогнат да заситите чувството за глад много по-бързо и лесно.


Как да включа маслините в диетата си?


Можете да направите доста здравословна крачка напред във вашето хранене ако всеки ден на обяд или на вечеря поставяте купичка с маслини и си хапвате по малко от тях заедно с другите храни. маслини можете да ядете всеки ден, а според някои учени, това не само няма да навреди, но може чувствително да увеличи продължителността на живота.


Хубава кожа…


Освен че ще ви помогнат да смъкнете няколко килограма (само ако ги консумирате достатъчно редовно, разбира се), маслините ще направят кожата ви наистина хубава, свежа, еластична и подхранена. Съдържащите се в тях ценни мастни киселини са много полезни за сърдечно съдовата система, за вените, капилярите и за задържането на влага в кожата.


Маслини през зимата…


Консумацията на маслини е добър трик за засилване на имунната система през зимните месеци, когато тялото е доста по-жадно за мазнина. Освен това, отново благодарение на мазнините, маслините ще направят кожата ви по-устойчива и издръжлива на зимните температури.


Обърнете внимание…


Важно е да обърнете внимание на това, че маслините не трябва да са солени. Можете да изберете такива, които са без сол или пък да купите каквито и да е, а след това да ги изплакнете под течаща вода.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo