сряда, 16 декември 2015 г.

Мъжките навици могат да помогнат на жените да отслабнат

Мъжките навици могат да помогнат на жените да отслабнат
Някога замисляли ли сте се, че представителите на силния пол много по-рядко имат проблеми с килограмите? За това си има много просто обяснение. Мъжкият метаболизъм е много по-бърз от женския, което им позволява да топят мазнини. Освен това, мъжете имат и по-голяма склонност да трупат мускулна маса, което също не е без значение. Нека не забравяме, че мускулите играят много важна роля в поддържането на хубавата фигура и здравословното тегло. Но има и нещо друго, което също е от голямо значение - навиците.


Храненето

Хранителните навици на мъжете обикновено ги предразполагат да горят повече калории. Жените, тъкмо обратното, постоянно подлагат себе си на лишения, което допълнително забавя техния метаболизъм. Вместо да се подлагате на дяволски ограничения, по-добре се хранете винаги когато ви се прииска и просто гледайте да не прекалявате с количествата. Освен това, гледайте от мъжете и приемайте повече протеини. Протеините са много важни за изграждане на мускулна маса, а при жените това е особен проблем, тъй като женският организъм просто е устроен по друг начин и трудно образува мускулна тъкан. Хапвайте повече риба, пиле, яйца и кисело мляко. Наблягайте на истинската храна и избягвайте боклуците в лъскави опаковки, които ви се предлагат за здравословни, а всъщност нямат никаква хранителна стойност.


Движението и спорта

Вместо да засядате като кокона в някое заведение, излезте с момичетата. Отидете на разходка, движете се, посетете интересно място или прекарайте следобеда в парка. Мъжете се движат много повече и това им помага да горят много повече мазнини. Не забравяйте и спорта - тренирайте два пъти в седмицата, като правите и силова тренировка (вдигане на тежести, някои видове йога и други подобни са идеални за целта). Не се страхувайте, че ще натрупате твърде много мускули - все пак женският организъм е устроен по друг начин.


Намерете си хоби

Често дамите гледат с лека насмешка на заниманията, които могат да накарат някой мъж да се заплесне с часове по нещо, но ето ви новина. Всяко хоби, което ангажира много от личното ви време ще в накара да мислите по-малко за храна. И не само това - така ще се облекчите и от ежедневните проблеми.


Гледайте си куче

Често се случва мъжете да предпочитат да си вземат куче, а дамите - котка. Докато и двете животинки са прекрасни и много симпатични, кучето ще ви приучи на някои много полезни навици, като например да бъдете по-активни. Ако пък не искате да се лишите от котешката компания, двете животни много често могат да съжителстват мирно и кротко и без да ви създават никакви проблеми.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo