сряда, 16 декември 2015 г.

Пиенето на чай помага в отслабването

Пиенето на чай помага в отслабването
Ако планирате дългосрочна стратегия за отслабване, тогава не изключвайте чая като свой верен помощник, защото билковата напитка може да ви помогне по различни начини. Най-малкото, чаят е абсолютно празен от към калории, което означава, че можете да го консумирате в колкото ви се иска големи количества.


Единственият недостатък е, че някои видове могат да причинят потъмняване на зъбите, което обаче можете да премахнете с избелваща паста за зъби. Така или иначе, чаят е най-популярната напитка в света и се пие повече от всичко друго. При диета той може да ви е полезен п няколко различни начина.


Забързва метаболизма…


Съществуват някои видове чай, които значително могат да ускорят вашия метаболизъм. Такива са черния чай, зеления чай, белия чай и някои други видове. Те наподобяват в това отношение кафето, но за разлика от кафето, те не водят до пристрастяване и ако пропуснете дневната чаша чай няма да ви боли глава.


Успокоява нервната система…


Някои видове чай, например отварата от маточина, мента, лайка или липа, могат да успокоят нервната система и по този начин да намалят вероятността от пристъпи на глад, продиктувани от стрес и нервно напрежение. Именно това е една от причините, които в наши дни карат много хора да си похапват сладкиши над допустимото. Отпускайки нервите с малко приятен и ароматен билков чай, човек става далеч по-спокоен и по-малко склонен към преяждане с тежки, мазни, сладки и калорични храни.


Хидратацията…


Една от причините, които могат да накарат всеки човек на здравословен хранителен режим да посегне към тази напитка е допълнителната хидратация. За разлика от много други напитки, които благодарение на съдържащите се в тях съставки по-скоро обезводняват, чаят е пълна противоположност. Според специалисти в областта на здравословното хранене, хората консумират понякога с 10 - 20% повече калории само защото си мислят, че са гладни, когато те всъщност се нуждаят от течности.


Прочиства от токсините…


Някои видове чай, например зелен, черен или бял, помагат да се избавим от токсините. Това прави човека по-енергичен, жизнен и подобрява цялостната работа на организма. Като резултат, ние ставаме много по-енергични и усещаме намалена нужда от храна, защото по-пълноценно усвояваме това, което ядем. Това неминуемо води до загуба на килограми и до по-хармонична фигура.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo