четвъртък, 10 ноември 2022 г.

5 параметъра, по които да изберете лятна бебешка количка

лятна бебешка количка

Изборът на лятна бебешка количка е важен момент за родителите. Моментът е важен, защото родителите искат да купят удобна за детето и практична за тях количка. А ако пък искате да направите подарък - количка за бебе – тази статия е точно за вас. С нейна помощ ще знаете кои  са най-важните неща, които трябва да се съобразят при покупката на лятна количка.

  1. Бебешка количка ЦЕНА

Каквото и да си говорим, колкото и ревюта на колички да сте изгледали, моделите които не са от вашия ценови диапазон ще отпаднат. За това първо решете до колко лева може да струва вашата нова покупка, защото цените започват от 100 – 200 лева и могат да надхвърлят 1000 лева. След като сте задали таван на парите – можете да пристъпите към разглеждане на марки и модели, които влизат в този диапазон.

  1. Със или без пълно легнало положение

Това е важен въпрос, на който трябва да сте си отговорили преди да преминете към покупка. Помислете вашето дете как обича да спи – на леко повдигнато или на напълно равно? Спрямо предпочитанията на детето ще можете и да си отговорите на въпроса дали количката да е с пълно легнало положение. Разбира се, ако количката е за новородено бебче – този въпрос отпада, защото ви трябва пълно легнало положение.  Но това вече е количка за новородено и минава в категория „класически бебешки колички“.

  1. Начин на сгъване – „Тип чадър“ или „Тип Книга“

Тук изборът ви трябва да се определи от това къде ще прибирате сгънатата количка, за да можете да съобразите мястото. Обърнете внимание колко място ще заема в багажника на колата ви, за да сте сигурни, че този модел е подходящ и за там.

Изгледайте видео ревюта за съответния модел. Така ще проверите дали количката се сгъва лесно. Лесното сгъване е много полезна функция, така че не го подминавайте като бонус.

  1. Колела

За всички видове бебешки колички колелата и техния размер са много важни. Колкото по-малки са колелата, толкова повече проблеми ще имате. Малките колела са за много равни терени, нещо което в България е мираж.

  1. До какво тегло може да се вози детето

Този параметър е малко подвеждащ. Повечето производители на колички, в характеристиките, пишат, че съответния модел е подходящ за возене на деца до определени килограми. Но от опита ни като родители ще споделим, че би било по-правилно да се упоменава и до каква височина на детето е подходяща. Ето защо, винаги добре преценявайте седалката и облегалката колко са широки, а за облегалката взимайте под внимание и дължината. Това се налага, защото детето ви може да не е достигнало максималните килограми за возене, но количката да му е омаляла на ширина или дължина.

Сега, когато знаете кои са основните параметри, които да вземете под внимание – изборът ви на лятна бебешка количка ще бъде много по-лесен. Ако имате въпроси и съмнения дали даден модел е подходящ за вас – не се притеснявайте да се свържете с екипа на tedko.bg и да се консултирате с нашите специалисти.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo