вторник, 22 януари 2019 г.

Питате се как да отслабна бързо без диети? Ето 3 възможни решения

как да отслабна бързо без диети
Почти всяка втора жена си задава въпроса: Как да отслабна бързо без диети? Същият казус измъчва и всеки пети мъж на планетата. Факт е, че диетите не са ефективно и дългосрочно решение, както е факт и стремежът ни да избегнем рестриктивния им характер.

Всяка диета включва забрани, а на забраните подсъзнателно сме склонни да се противим. Ето защо е нужно да намерим адекватна и наистина успешна алтернатива на досадните диети. Тук ще ви предложим 3 възможни решения. Те могат да бъдат възприети и като хитри трикове, способни да наклонят везните във ваша полза – буквално. 

Решение №1: Променете драстично възгледите си за храната

Много малко са хората, показващи пълно безразличие към храната. За повечето от нас тя е награда, антидепресант и убежище, а не просто гориво за тялото. Хранителните продукти, превърнати във вкусна гозба, за голям процент от хората по света, са начин да се върнат към любим спомен от детството.

Ако се питате как да отслабна без диети, е нужно да разберете какво ви кара да отваряте хладилника, когато не сте гладни и защо си слагате втора порция в чинията, след като вече сте се нахранили. В болшинството случаи това е навик, останал от детството. Онези от нас, отгледани и прекарали летните си ваканции при любимите баби, са обичайните жертви на порочния навик, наречен преяждане.

В случай, че се черпите с шоколад и торта при всеки успех и поражение, значи храненето за вас има две основни значения – заслужена награда или болкоуспокояващо. Нужно е да промените изцяло своите възгледи. Храним се, за да осигурим енергия на тялото си, а не за да предизвикаме конкретна емоция.

Възприемайки храните като гориво, което трябва да подадем на системата, тръпката от съдържанието на чинията бързо ще изчезне. Научно доказано е, че е трудно да се преяде с полезни храни, затова изберете качествено гориво за машината, каквато е вашето тяло. Заложете на свежи сезонни плодове и зеленчуци. Ще се изненадате колко бързо ще се засищате с по-малки количества. 

Решение №2: Увеличете движението

Понякога само физическа активност е нужна, за да се избавим от няколкото излишни килограма. Питайки се: как да са отслабна, без да се осланям на досадните диети, е редно да се запитате: движа ли се достатъчно? Истината е, че спортуването често е досадно задължение, което уж имаме намерение да започнем, а все отлагаме във времето.

Спортът също в голяма степен има рестриктивен характер. Практикуването му ни задължава да намерим време и преди всичко мотивация да започнем. Нещата могат да се случат и без особени усилия, а защо не и физическото натоварване да бъде под формата на приятно и любимо занимание.

Никой не е казал, че спортуването трябва да се случва единствено във фитнес залата. Включете се в някой туристически клуб и започнете да покорявате планини и върхове. Същевременно ще намерите нови приятели, с които ще ви бъде приятно да обикаляте дивите кътчета на страната ни.

Танците са вашата стихия? Чудесно! Запишете се на латино, народни и каквито и да е танци. Тялото ви ще изгаря калории, а вие ще се зареждате с приятни емоции. Вместо да си намирате оправдания да избегнете посещението в фитнеса, ще откриете, че с нетърпение очаквате следващата репетиция.

Ако имате деца, ето чудесен повод да прекарвате повече време с тях. Откъснете ги от компютъра и електронните игри и излезте да поиграете заедно. Игрите с топка са лесен начин да създадете у децата си състезателен дух и любов към спорта, а междувременно за вас те ще бъдат просто редовна тренировка. Бонус: щастливо и сплотено семейство. 

Решение №3: Помогнете си с хранителни добавки

Много хора, питащи се: как да отслабна без да спазвам диети, се избират хранителните добавки за отслабване. При някои те работят, а други ги намират за неефективни. Всичко зависи от избора на продукт и от цялостната програма, създадена с цел редукция на излишните килограми.

Не е погрешно да се уповавате на хапчетата, билковите отвари и сиропите за отслабване. Погрешно е единствено да очаквате те да свършат цялата работа. За да си гарантирате ефективност, е важно на първо място да изберете качествено средство с подходящото за вас действие.

Някои суплементи са насочени към потискане на апетита, а други имат свойството да ускоряват изгарянето на мазнините по време на спорт. И в двата случая е важно да се храните здравословно, което в никакъв случай не е диета. Изключете от менюто си бялото брашно и бялата рафинирана захар и приемайте редовно добавката, която сте избрали.

Движете се! Движението е единствена алтернатива на диетичното хранене, особено в комбинация с добре подбрано професионално или билково средство за изгаряне на мазнините. Заложете на продукт, базиран на зелен чай или L-карнитин, защото тези две съставки имат силно изявено тонизиращо и енергизиращо действие.

Важно: използвайте единствено средства за отслабване, които са с ясен произход и състав. В случай, че имате сърдечни или други хронични заболявания, обезателно се консултирайте с лекар, преди да започнете прием на добавка за отслабване.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo