четвъртък, 21 април 2016 г.

Коприненото въздействие на етеричните масла

етерично олио

Магията на вълшебните шишенца


Етеричните масла са далеч по-различни от растителните. Дестилация е метода, чрез който биват извлечени. А различните части на растенията са техен основоположник. Различавайки се по цвят, мирис и действие, те се превръщат в един от най-ценните козметични и медицински продукти по цял свят.

Първият човек, който се занимава с приложението на еликсира, е бил химик, фармацевт и лекар. С натрупаните си знания, той успява да открие и разпространи важни лечебни свойства на ароматните бутилчици. Силната им концентрация изисква тяхното разреждане. Благоприятни разтвори за тази цел, са базовите.

Интересните му приложения


Моментът, в който сме наясно какъв точно аромат желаем да си закупим, е добре да се информираме и относно приложението му. Интересно е, че освен за козметични цели, тези масла се ползват и при битовите ни занимания. Капвайки няколко капки от течността, ние бихме ароматизирали до желана степен своите дрехи.

Съвсем малкото количество върху памучен плат е достатъчно за инхалации. Едно от основните му предназначения, е ароматизирането на жилищните сгради. Разбира се никога не трябва да прекаляваме с количеството, тъй като съществува реална опасност от това да получим припадък. Това се случва тогава, когато миризмата се оказва прекалено остра за нас.

Разнообразие и качество


Често ставаме свидетели на фразата „Качеството определя цената“, но в нашия случай тя не е приложима. Всяко едно масло, притежава безценни свойства, които не са в състояние да поставят под съмнение качеството му. Цените, които са добили, варират в доста широк диапазон. Те се определят посредством количеството в шишенцето.

Съществува богато разнообразие от към аромати и действия. Възможността да попаднем на търсения, още с първото подушване, аромат, не е изключена. Уханието, което носят у себе си, успява да ни пренесе в състояние на релаксация и медитация.

Не съществуват козметични салони, чиито процедури да не са пряко свързани с тези продукти. Въздействието им подтиква хората да ги ползват и в домашни условия за постигането на мека, гладка и сияеща кожа. Както и за здравина и блясък на косата, чрез добавяне на няколко капки в измиващите ни козметики за душ.

В повечето случаи те се продават с листовка, където подробно е описано в какво съотношение могат да бъдат разреждани. По този начин се избягва злоупотребата с количеството. Описан е и начинът на съхранение. Препоръчително е да не се държат на достъпни за деца места, както при голяма част от козметичните и медицински продукти.

Интересен и любопитен е фактът, че тридесет рози са необходими за извличането на само една капка розово масло. Бавния и внимателен процес, ги прави още по-безценни. Магията на вълшебните шишенца се съдържа в тяхната неповторимост.

Етикети:
© 2013-2017 Tialo