сряда, 3 февруари 2016 г.

Правилно отслабване със спорт.

Решили сте, че е дошъл моментът да отслабвате. Но не знаете от къде да започнете. Но преди да изберете каква диета да спазвате, с какъв спорт да я допълвате, е добре да си изясните какво точно се случва с организмът ви по време на отслабване и спортуване.

sport


За да отслабнете, най-важното, което трябва да знаете е, че трябва да изразходвате повече енергия, от колкото поемате с храната. Това не е толкова сложно, колкото си мислят някои хора. Ние постоянно изразходваме енергия, дори когато само седим или лежим. Но когато сме с наднормено тегло, това не е достатъчно и приеманата по време на хранене енергия е повече от изразходваната, а тя се преобразува в мазнини, които продължават да се трупат или пък почти не изчезват. Затова ако искаме да отслабнем трябва да подпомогнем този процес чрез разумно хранене и спортуване.

Но освен правилното хранене винаги има необходимост и от физическа дейност, която освен, че ни помага по-бързо да постигнем заветното тегло, ни прави и по-здрави и ни кара да се чувстваме добре. Правилно избраният спорт е също толкова важен както и правилно избраната диета. Спортът зависи от това къде по тялото си имате най-много натрупани мазнини и колко бързо искате да ги свалите. Той трябва да е съобразен с възрастта ви, пола, физическото ви състояние и не на последно място с хранителния режим, които спазвате.

Не може да искате от организма си да полага големи усилия и да спортувате по много часове дневно, а да го храните само със салати. Затова диетите, които наблягат само на една храна не са особено подходящи. На организма са необходими и белтъчини и мазнини (полезни) и въглехидрати. Затова храната ви трябва да е разнообразна и спортът премерен. Да не се претоварвате, но и да не отбивате само номера с едно-две упражнения, от които няма да има никаква полза.

Най-подходящи за отслабване са плуване, фитнес, бързо ходене, упражнения, при които се използва собствено тегло. Добре е да отделяте достатъчно време всеки ден, за да се нагоди тялото на такъв режим и да свикне да очаква физическо натоварване, като по този начин се изгарят повече калории.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo