сряда, 3 февруари 2016 г.

Лесни упражнения за отслабване

Отслабването е неминуемо без физическа активност. Това е така, защото спортуването помага на тялото да изгори по-бързо мазнините, а също и да стегне тялото, което отслабва. Има много упражнения, към които можете да се ориентирате. Някои от тях са подходящи за всеки ден и ги извършвате автоматично дори без да усетите.

uprazhneniya

Например ако само седите пред компютъра или четете книга, вие също отслабвате. Е разбира се с изключително бавни темпове. Това се получава, защото използвате мозъчните си клетки, а това води до изгаряне на въглехидратите, което от своя страна ускорява метаболизма. Както казахме по този начин отслабването е невидимо, губят се едва 2 калории на минута, но това все пак е полезно. Особено, ако се съчетае със здравословно хранене. Жените, грижейки за домакинството, също отслабват, без да си дават сметка. При почистване на къщата или пране, организмът пак се задейства и ви помага да изгорите ненужните мазнини. Но отново процесът е доста бавен.

Затова пък ако вървите пеша или използвате стълбите си помагате изключително много в борбата с килограмите. Добър начин е да практикувате и аеробика. Тя е лесна като спорт, но и ефективна. Бягането също е добра дейност, която можете да извършвате всеки ден и постепенно не само да отслабнете, но и да подобрите като цяло физическото състояние на тялото си.

Калориите, които изгаряте зависят не само от вида на упражнението, но и от това колко често и с каква бързина го извършвате. Много важно е и да вярвате в успеха на това, което правите и да сте постоянни. Не започвайте да отслабвате с тежки и натоварващи упражнения, като по този начин се надявате на по-бърз ефект. Започва се с леки упражнения, за да може тялото да свикне постепенно с натоварването. Има някои упражнения, които са по-ефективни от други.

Например, ако правите упражнения за гръб, крака, бедра, изгаряте повече калории. Ако между отделните упражнения няма прекъсване също се изгарят повее калории. Като цяло отслабването е съвкупност от здравословно и по-често хранене, но с малки порции, приемане на много течности и физическа активност.

Етикети: ,
© 2013-2017 Tialo