петък, 13 март 2015 г.

Как да отслабна бързо и безопасно?

Здравословно отслабване
Вече работите по въпроса с отслабването и искате резултати бързо? Един съвет – забравете за тежките диети. Те имат единствено временен ефект и след това свалените килограми се връщат. Ако не вярвате, питайте всичките си приятелки, които се опитват да отслабнат какъв е бил резултата след като спрат диетата. Има и по-ефикасни и здравословни начини да свалите килограми и да ги запазите. Според някои специалисти, можете да отслабвате с по един килограм на седмица, като това няма да се отразява негативно на здравето ви.

Да се върнем на въпроса „как да отслабна бързо?”. Тук обаче говорим за отслабване по малко, 600-800 грама седмично, а не за някакви драстични промени. За да свалите толкова би било достатъчно да изгаряте 500 калории повече, отколкото приемате дневно, в продължение на една седмица. Ако искате по-добър резултат, трябва да правите повече упражнения и да ядете по-малко калорични храни. Например, ако приемате дневно около 1000-1200 калории на ден и правите упражнения по един час, можете в края на седмицата да се окажете 1-2 килограма по-леки, а защо не и повече, ако тежите доста над нормата. Но не ограничавайте драстично приема на калории, защото това може да бъде опасно за здравето.

Каква храна да отбягваме и коя е добре за смъкването на килограми? Обичайните вредители –захарни изделия,богати на нишесте, както и мазно месо. Заменете ги с плодове, зеленчуци, яйца, риба, бяло месо. Зеленчуците всъщност засищат много добре, една салата на обяд ще ви повлияе много по-добре, отколкото някакъв сандвич или закуска, не мислите ли? Пийте много вода, това е едно от основните правила при отслабването. Когато ви е скучно или нямате какво да правите, не си запълвайте времето с храна, просто си намерете полезно занимание. И нещо много важно – не пропускайте хранения. Организмът ви има нужда от нормален режим, а наваксването на пропуснат обяд например не води до нищо добро за фигурата ви.

Етикети: , ,
© 2013-2017 Tialo