събота, 21 февруари 2015 г.

Здравословни похапвания

Здравословни закуски
Хапвате здравословна храна и често ходите във фитнеса, но все още имате излишни килограми? Ако приемате излишни калории под формата на дребни закуски и снаксове, това може да забавя напредъка ви към крайната цел – по-слабо тяло. В хапванията между обяд и вечеря няма нищо лошо, но трябва да преценявате количествата от тези дребни залъгалки на глада, а особено важно е да съдържат и някакви полезни хранителни вещества, а не само нездравословни калории. Така че шоколадовите бисквитки или вафлички изобщо няма да ви помогнат с отслабването. В следващите редове ще ви разкажем за няколко здравословни закуски, за които няма да се притеснявате, че ще се полепят по тялото ви.

Един от основните моменти при здравословният начин на хранене е питателната закуска сутрин. Уверете се, че съдържа достатъчно протеини и бавно разграждащи се въглехидрати, които да ви държат заситени за по-дълго време. Овесената каша е популярен вариант, но тя е бедна на протеини. Ако към тях добавите плод, кисело мляко и някакви ядки, ще получите достатъчно количество протеини, за да издържите до обяд без да огладнеете.

Преди да тръгнете за работа, сложете в чантата си две дребни неща за похапване, всяко от което с около 200 калории. Те трябва да са подобни на основните ястия за обяд или вечеря и да съдържат въглехидрати, фибри, протеини и здравословни мазнини. Тръгвайки подготвени по този начин за офиса, ще си спестите пазаруването на нездравословни снаксове от близкия магазин. Дръжте на бюрото си бутилка с вода и всеки път, когато пригладнеете, отпийте от нея. Вместо да пиете кафета, можете да ги замените с билков чай за по-добра хидратация. От кафето се ожаднява, а понякога сигналите за жажда от мозъка могат да се объркат със сигнали за глад. Ето и няколко предложения за здравословни закуски между основните хранения:

Половин авокадо - 140 калории. Съдържа фибри и мазнини от съществено значение .

Ябълка и 20 грама бадемово масло - 175 калории. Бадемовото масло съдържа магнезий, калций и витамин Е.

Твърдо сварено яйце - 70 калории. Съдържа здравословни мазнини и 6,5 грама протеин .

90 грама боб - 120 калории. 36% протеин и високо съдържание на фибри .

Кисело мляко с плодове - 185 калории

Етикети: , ,
© 2013-2017 Tialo