понеделник, 26 май 2014 г.

90 дневната диета и въглехидратите

паста
Присъединявайки се към милионите хора решили да отслабнат трайно и здравословно, спазвайки 90 дневната диета, вие автоматично се съгласявате да спазвате принципите, които са заложени в нея, за да постигнете желания резултат.

Започвайки диетичния цикъл, спазвайте последователността, в която се консумират различните групи храни. Когато дойде денят на въглехидратите много хора се чудят какво да консумират, така че хем да не приемат излишни калории, хем храната им да бъде питателна и вкусна.

Няма да сгрешите ако заложите на пълнозърнестите житни култури. Освен, че са ниско калорични, те са и много богати на фибри, които създават усещане за ситост по-дълго време, като същевременно набъбвайки в стомаха помагат заедно с тях да се изхвърлят от организма всички неусвоими и токсични хранителни отпадъци.

Добра идея е през този ден да си направите домашна питка от пълнозърнесто брашно, като в нея не бива да влагате яйца, масло, мляко и сирене. Можете да опечете пай със зеленчуци и гъби, който да бъде вашият обяд или вечеря. Или да изберете плодова плънка, ако решите да го ползвате за десерт или междинна закуска.

Пастата е позволена в този ден, но също е добре тя да бъде от пълнозърнесто брашно и без съдържание на яйца, като сосовете и останалите продукти към нея могат да бъдат само зеленчукови. Същото важи и за пицата, която може да се гарнира обилно със всякакъв вид зеленчук.

Тестените сладкиши са позволени, но в минимално количество и отново без да съдържат животински продукти. Сутрешната и междинните закуски се състоят от плодове. Водата е задължителна.

Етикети: , , , , ,
© 2013-2017 Tialo